Cum să devii un lider de echipă mai bun

O echipă gestionată eficient este ca o mașină bine unsă. O companie își îmbunătățește șansele de a construi loialitatea clienților și de a crește vizibilitatea atunci când angajații împărtășesc aceleași valori și sunt hotărâți să îndeplinească aceleași obiective,
Cu toate acestea, la fel ca în situația unei mașini care se strică dacă nu are garniturile potrivite, o companie cu angajați care nu au o conducere corespunzătoare tinde să se clatine atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor de orice fel.

Construirea unei strategii de coaching pentru angajați te va ajuta să fii cel mai eficient manager posibil.
Coachingul pentru echipe este printre activitățile mele preferate. Faptul că oamenii reușesc prin coaching să-și deblocheze potențialul maxim al performanțelor face ca fiecare sesiune să fie trăită la intensitate mare. Este incredibil cât de eficienți devin oamenii în echipă atunci când sunt menținuți pe drumul cel bun și cu focusul pe obiective.

Sunt multe aspecte de care un lider trebuie să țină cont atunci când coordonează o echipă și este foarte greu să le enumăr pe toate aici, însă voi împărtăși cu tine o parte dintre ideile valoroase.

Munca în echipă este cheia marilor realizări

Oricât de mult admirăm realizările individuale, în realitate niciun om nu a reușit să realizeze singur nimic valoros. Dacă privești în profunzime vei vedea că toate faptele așa-zis individuale sunt în realitate rezultatul efortului depus în echipă.

După cum bine spune Dr. Allan Fromme: ”Se știe că oamenii au realizat întotdeauna mai multe dacă au lucrat împreună cu alții, și nu împotriva lor.”

Analizează visul și fă echipa

Gândește-te la cel mai mare vis al tău. Întreabă-te: e mai mare decât pot eu realiza? După realizarea lui, beneficiază și alții în afară de mine? Merită să îmi dedic o parte a vieții?
Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, gandește-te ce fel de oameni ar trebui să ți se alăture pentru a realiza visul.

Fii atent la imaginea de ansamblu

O echipă nu trebuie să fie o adunătură de oameni care sunt folosiți de un individ ca instrument pentru obținerea unor câștiguri personale.
Dacă doriți să observați dinamica unei echipe în acțiune, urmăriți lumea sportului. Pentru a câștiga este importantă imaginea de ansamblu și valorile comune, nu ego-ul propriu.

”Dacă o echipă urmează să-și atingă potențialul, fiecare jucător trebuie să dorească să-și subordoneze scopurile personale binelui întregii echipe.” Bud Wilkinson

Promovarea transparenței

Dacă ești transparent cu angajații, te ajută la construirea încrederii și la relaționare. Asigură-te că toată lumea este pe aceeași pagină. În plus, începând cu transparența de la vârf, contribui la promovarea unei culturi a comunicării deschise a companiei. Încurajează transparența în cadrul echipei, începând cu tine și punând aceste întrebări cheie:

  • Cât de des mă deschid altora și le permit să mă cunoască?
  • Le-am explicat clar valorile și motivațiile mele membrilor echipei mele?
  • Sunt clar și consecvent în modul în care fac alegeri și decizii?
  • Le spun membrilor echipei când fac o greșeală sau descopăr o greșeală în propria mea bază de cunoștințe?

Ca majoritatea lucrurilor într-un rol de conducere, nu te poți aștepta ca membrii echipei tale să facă ceva ce nu ai face tu. Condu prin exemplu.

Stabilește obiective clare

Definirea clară a obiectivelor este practic imposibilă fără planificare strategică. După ce îți formezi echipa, încurajează membrii să discute despre posibilitatea de a îndeplini obiectivele. Acesta este un moment bun pentru a folosi punctele forte individuale și de a cere devotamentul și angajamentul echipei. Odată ce obiectivele mai mari sunt identificate, dezvoltați împreună un program care include repere pentru a vă ajuta să evaluați coeziunea, progresul și succesul echipei.

Ridicarea moralului contribuie la succes

Dezvoltă-ți membrii și pregătește-i pentru succes. Majoritatea oamenilor nu sunt în stare să atingă singuri succesul. Au nevoie de ajutor, iar acesta este unul dintre motivele principale pentru care trebuie ghidați și încurajați. Moralul ridicat duce la victorie, iar victoria ține moralul ridicat.

Dacă vrei să îți formezi o echipă de valoare, te invit la un Leadership GameJocul presupune workshopuri personalizate în funcție de nevoile echipei, monitorizarea echipei și identificarea problemelor.

Fă o programare: Leadership Game

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.