Cum te ajută coaching-ul? (II)

Întrebarea care se pune de obicei când vine vorba despre coaching este: “Este coaching-ul pentru cei care au probleme, care nu obțin rezultatele dorite, sau pentru oamenii de succes?”

 

Răspunsul pentru toți cei familiarizați cu coaching este că poate să se potrivească în toate aceste situații.

Imaginează-ți o relație axată în totalitate pe tine și pe așteptările pe care tu le ai de la tine și de la viața ta. Este o relație menită să te ajute să realizezi asta.

Coachingul este cea mai puternică relație pe care o persoană o poate experimenta atunci când face schimbări importante în viața sa. Este unică, pentru că nici o altă relație din viețile noastre nu ne oferă un așa nivel de sprijin și încurajare. A alege să lucrezi cu un coach este o decizie majoră.

Ce este un coach?

Un coach excelent în viața ta este ca și cum ai avea un sistem GPS fixat pe traseul spre orice înseamnă succes pentru tine.

Imaginează-ți pe cineva care te ascultă în loc doar să te audă. Imaginează-ți pe cineva care te ajută să conștientizezi care sunt visurile și aspirațiile tale și te duce dincolo de acele limitări ce crezi că te leagă de condițiile și circumstanțele existente în viața ta și pe care vrei să le schimbi.

 

Imaginează-ți o relatie cu cineva care te ajută să descoperi cine ești cu adevărat și cine dorești să fii. Ce te face să funcționezi? Ce te pasionează? Care-ți sunt valorile? Care este ADN–ul personajului care ești?

Coachul este o persoanaă dedicată să te ajute să-ți clarifici obiectivele oferindu-ți instrumentele necesare să acționezi și să le duci la îndeplinire. Te ajută să înveți din acele acțiuni fără să fii judecat.

Imaginează-ți pe cineva care nu are altceva pe agendă în afară de dezvoltare și succes, creșterea potențialului tău atât pe plan professional cât și personal. Este cineva care îți va spune adevarul și îți va ține oglinda într-un mediu sigur, grjuliu și fără prejudecăți, unde, devenind conștient de adevărul tău îți grăbește dezvoltarea proprie.

Imaginează-ți pe cineva în viața ta care vede măreția adevăratei tale esențe și care știe cât de mare poți ajunge și îți arată constant acea imagine într-un spațiu în care ești ascultat fără judecată, îți este permis să îți exprimi sentimentele fără teamă, ridicularizare sau reprimare.

 

Imaginează-ți o relație în care te eliberezi de temnița autolimitării dezvoltării personale care ți-a sabotat succesul în trecut acolo unde vocile autolimitarii sunt recunoscute pentru ceea ce sunt și în cele din urmă sunt dezarmate, permițându-i propriului tău potențial nedezlănțuit să fie eliberat și utilizat.

Așa este să ai un coach excelent în viața ta!

CITEȘTE ȘI:

Cum te ajută coaching-ul? (I)

 

SOLICITĂ O PROGRAMARE

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.