Cum să faci față influențelor negative

Urmăm tipare și ne raportăm viața la opiniile celorlalți. Uneori o facem inconștient, alteori o facem conștient și, deși gânduri parcă înăbușite ne spun câteodată să nu luăm decizia pe baza influențelor celor din jurul nostru, facem totuși compromisuri cu ideile și principiile noastre doar pentru a păstra un climat de liniște și pace în familie, în echipa de la serviciu sau în gașca de prieteni. Vi s-a întâmplat vreodată să fiți într-o astfel de situație?

Niciodată să nu subestimezi puterea influenței. Într-adevăr, influența celor din jurul nostru poate fi atât de puternică încât să avem câteodată senzația că nu suntem în filmul care trebuie! Asta dacă suntem conștienți de ceea ce ni se întâmplă. Pentru că de multe ori nici măcar nu ne dăm seama că suntem puternic afectați pentru că influențele se dezvoltă pe o perioadă lungă de timp.

grup-influenta-florin-beca
Cum-faci-fata-influentelor-negative

Presiunea este subtilă și puternică în același timp. Dacă aveți în jur oameni pozitivi, de acțiune și de valoare, șansele să fiți la fel sunt mari. Dacă sunteți înconjurat de oameni negativiști, care nu văd mai departe de ziua de astăzi, la fel veți fi și voi. Oamenii ne pot ține puțin blocați de la cursul pe care vrem să-l urmăm până când, în sfârșit, ne trezim într-o zi întrebându-ne, cum am ajuns aici? Aceste influențe subtile trebuie studiate cu atenție dacă vrem cu adevărat ca viețile noastre să iasă așa cum am plănuit.

presiune-influenta-societate-florin-beca
presiune-influenta-societate-florin-beca

 Ce trebuie să faci?

  1. Fă o analiza a oamenilor din jurul tău. Evaluează-i pe toți cei care te pot influența în vreun fel. Vezi care este rolul tău în aceste grupuri.
  2. Fă o analiză serioasă a influențelor negative și pozitive.
  3. Poate că toți cei cu care te asociezi au avut o influență pozitivă și energizantă pentru tine. Sau poate există și unele mere stricate în coș. Tot ce sugerez este să te uiți atent și obiectiv. Merită o a doua privire. Ambele influențe vă duc undeva, dar numai un anumit tip de val vă duce în direcția de care aveți nevoie.

Totul contează! De la familie, prieteni, echipa cu care împărțim biroul, cartierul în care locuim, țara în care ne aflăm. Totul are o influența mai mica sau mai mare în viața noastră. Este ușor să lăsăm influența să ne modeleze viețile, să lăsăm anturajul să ne determine direcția, să lăsăm presiunile să ne copleșească și să lăsăm mareele să ne ia. Marea întrebare este: ne lăsăm să devenim ceea ce dorim să devenim?

echipa-birou-familie-florin-beca
Influente-birou

Iată câteva moduri de a gestiona anturajul sau relațiile care ar putea să vă scoată de pe drumul pe care doriți să mergeți

  1. Renunță la prieteniile care te fac să pierzi vremea. Aceasta nu este o decizie ușoară, dar în unele cazuri ar putea fi esențială. Ar putea fi o alegere care păstrează calitatea vieții tale.
  1. Petrece mai mult timp cu oameni de calitate. Aruncă o privire la prioritățile și valorile tale. Avem atât de puțin timp la dispoziție. Are sens să-l utilizezi cu înțelepciune, nu ?
  1. Extinde mereu relațiile de prietenie și business. Pe asta îți sugerez să te concentrezi cel mai mult. Găsește alte persoane de succes cu care poți petrece mai mult timp. Invită-i la prânz și întrebă-i cum au realizat atât de mult sau ce îi face să aibă succes. Acum, nu este vorba doar despre succesul financiar; poate fi cineva de la care vrei să înveți despre o căsnicie mai bună, să fii un părinte mai bun, să ai o sănătate mai bună sau o viață spirituală mai puternică.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.