Obiceiuri care-i diferențează pe bogați de săraci (I)

Inteligența, talentul și farmecul sunt calități minunate, dar de cele mai multe ori acestea nu sunt ceea ce separă pe cei mai bogați dintre noi de cei mai săraci.

În schimb, diferențele sunt în obiceiurile noastre zilnice. Vă dați seama că activitățile subconștiente se manifestă în aproape jumătate din orele noastre de veghe? Două din cinci minute, în fiecare zi, funcționăm pe pilot automat. Este adevărat. Obiceiurile sunt căi neuronale stocate în ganglionii bazali, o masă de țesut de dimensiunile unei biluțe de golf chiar în centrul creierului nostru, în sistemul limbic.

Această bandă rapidă neurală este menită să economisească energia creierului. Atunci când un obicei este format și depozitat în această regiune, părțile creierului implicate în luarea mai profundă a deciziilor încetează să participe pe deplin la activitate. Cu toate acestea, știm cu toții că există obiceiuri bune și obiceiuri rele.

Unele diferențe dintre bogați și săraci sunt evidente, în timp ce altele sunt puțin mai surprinzătoare. Iată care sunt cele mai importante obiceiuri bogate pe care le puteți lua ca exemplu, pentru a vă atinge și menține potențialul de avere.

1. Trăiește cu sens.

Oamenii bogați evită să cheltuiască peste măsură. Ei economisesc 20 la sută din venitul net și trăiesc din restul de 80 la sută.

Printre cei care se luptă financiar, aproape toți trăiesc pe împrumut. Ei cheltuiesc mai mult decât câștigă, iar datoria lor îi copleșește. Dacă doriți să vă încheiați luptele financiare, trebuie să vă obișnuiți să economisiți și să faceți buget pentru ceea ce cheltuiți.

Gândește-te la economii și investiții ca la două lucruri complet diferite. Nu ar trebui să pierzi niciodată bani din economii. Încearcă să acumulezi șase luni de cheltuieli de viață într-un fond de urgență, în cazul în care îți pierzi locul de muncă sau afacerea ta intră în faliment.

2. Nu te baza pe noroc.

În fiecare săptămână, mulți dintre cei care se luptă financiar joacă la loterie.
Oamenii bogați nu se bazează pe norocul întâmplător pentru averea lor. Își creează propriul noroc. Dacă totuși vrei să pariezi după ce știi riscul, folosește bani din bugetul tău de divertisment.

3. Citește în fiecare zi cărți care ajută la creștere.

Citirea informațiilor care îți vor spori cunoștințele despre afacere sau carieră, te vor face mai valoros pentru colegi sau clienți. În rândul oamenilor înstăriți, 88% citesc 30 de minute sau mai mult în fiecare zi.

Motivul pentru care oamenii citesc despre succes este să se îmbunătățească. Acest lucru îi separă de concurență. Sporind cunoștințele lor, ei sunt capabili să vadă mai multe oportunități, care se convertesc în mai mulți bani. Comparativ vorbind, doar unul din 50 de oameni dintre cei care se luptă financiar se implică în această lectură zilnică de auto-îmbunătățire și, în consecință, săracii nu cresc profesional și sunt printre primii care sunt concediați sau retrogradați.

4. Petrece mai puțin timp pe internet fără rost.

Cât din timpul prețios îl pierzi ”parcat„ în fața unui ecran? Două treimi din oamenii înstăriți urmăresc mai puțin de o oră pe zi la televiziune și ceva mai mulți petrec mai puțin de o oră pe zi pe internet, cu excepția cazului în care sunt activități legate de locul de muncă.

În schimb, acești oameni de succes își folosesc timpul liber pentru dezvoltarea personală, crearea de rețele, voluntariat, lucrări secundare, afaceri secundare sau urmărirea unui obiectiv care va duce la recompense pe drum. Total pe dos fac cei cu probleme financiare. Aceștia sunt ”abonați” la emisiunile de bârfe și divertisment.

Citește și Partea a II-a a acestui articol. 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.