5 metode prin care poți să folosești timpul în favoarea ta (Partea II )

Oamenii se plâng cel mai des că nu mai au timp. Vorbim despre viață ca și când toate acțiunile noastre se petrec pe pilot automat și o forță externă ne dirijează fiecare pas.

În realitate nu ești sclav ca în 1800 să dispună cineva de tine ca de un bun, să te vândă sau să te lase moștenire. În zilele noastre, viața îți aparține și se desfășoară prin puterea alegerilor zilnice pe care le faci. Trebuie doar să îți stabilești obiectivul spre care te îndrepți și pentru care decizi ca anumite lucruri să se întâmple într-un anumit fel.

Iată câteva metode prin care poți să folosești timpul pentru tine!

3. Oferă darul atenției acțiunilor tale

Nu îți începe ziua de muncă până nu ajungi la locul de muncă. Cu ceva timp în urmă îmi începeam ziua de lucru de cum deschideam ochii. În capul meu se desfășurau tot felul de planuri de acțiune pe care le dezvoltam la duș și o țineam în ritmul acesta până ajungeam la muncă. Am aflat că nu funcționează așa. Așteaptă să ajungi la birou pentru a începe munca. Nu îți începe ziua lucrătoare la micul dejun. Nu este bine pentru familie și nu este foarte productiv.

Cel mai bine este să trăiești în funcție de contextul în care te afli. În drum spre muncă, concentrează-te pe șofat. La duș, concentrează-te pe duș, igienă, relaxare. La micul dejun, concentrează-te asupra familiei. Oriunde te-ai afla, fii acolo. Nu mai fi în altă parte. Oferă oamenilor darul atenției. Fii prezent cu mintea în locul în care te afli.

4. Dacă vrei să-ți îmbunătățești viața învață să spui NU

Suntem obișnuiți să spunem DA pentru a fi pe placul altora, dar poate fi dăunător pentru noi. Apoi, imaginează-ți ce poți face cu tot acest timp liber pe care îl poți folosi în favoarea ta.

Nu spune da prea repede. Este mai bine să spui: „Nu știu dacă pot face acest lucru, dar te anunț în caz că reușesc să includ activitatea aceasta în programul meu.” Mai bine stabilești asta de la început, decât să-ți iei angajamentul cu încă o problemă care nu îți aparține și care ocupă din timpul tău petrecut cu familia.

Trebuie să te apreciezi pe tine însuți, timpul tău și limitele tale. Nu este nevoie să-ți completezi fiecare secundă a zilei. Ia-ți timp să apreciezi ce ai realizat. Fă-ți timp să te bucuri de roadele muncii tale.

5. Nu pierde din vedere micile realizări

Tot ce duci la bun sfârșit într-o zi trebuie să-ți aducă satisfacția lucrului bine făcut. Prețuiește munca pe care o faci și succesul care vine în urma eforturilor depuse. Este important să apreciezi ce ai dobândit și ce ai făcut și cine ai devenit. Aceste mici câștiguri zilnice sunt cele care continuă să îți alimenteze realizările.

Citește: 5 metode prin care poți să folosești timpul în favoarea ta (Partea I)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.