Ce este dezvoltarea personală

Am m ales astăzi unul dintre subiectele mainstream din vremurile pe care le trăim astăzi. Oricine a citit sau măcar a auzit despre acest concept „dezvoltare personală”. Scopul articolului de astăzi este să clarifice cum se face dezvoltarea personală, cine te poate ajuta pe acest drum și care sunt contextele care pot contribui la dezvoltarea individuală a fiecăruia dintre noi.

Ce este și ce presupune dezvoltarea personală?

Sigur, sigur ai fost recent la un eveniment sau ai participat la o discuție unde interlocutorii, cel mai probabil proveniți din diferite medii discutau despre mult râvnita dezvoltare personală și despre cum să mânuiești acest instrument care promite că te va duce pe culmile succesului personal și profesional deopotrivă.

Dacă discuția ți-a stârnit interesul și odată ajuns acasă, ai căutat mai multe informații despre acest concept, ai putut foarte simplu să îți faci o idee despre ce înseamnă și ce presupune dezvoltarea personală.

Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.

Te-ai lămurit și nu prea! Ei bine eu o să îți spun că dezvoltarea personală, chiar dacă la prima vedere pare un hobby, e mult mai mult de atât. E un proces continuu, cere timp, atenție dar mai ales răbdare. Răbdare cu tine, asumare a ceea ce vei descoperi pe parcurs despre tine, anduranță, împrietenirea cu necunoscutul, îmblânzirea fricii de schimbare.

Dezvoltarea personală vine să zguduie credințe limitative, frici și zone de confort. E un proces complex care odată parcurs îți va reda o versiune a ta pe care înainte nu aveai curaj să ți-o imaginezi.

Cum fac dezvoltare personală?

Dar pentru ca toate cele enumerate mai sus să se întâmple ai nevoie de ghidaj pe acest drum pe care îți dorești să pornești. În funcție de obiectivele tale, un coach și/sau un psiholog te va ghida, îndruma și îți va sta alături pe parcursul îndeplinirii obiectivelor tale de dezvoltare personală.

Coachingul este  procesul prin care se realizează abilitare pe un anumit tip de obiectiv. Te uiți la unde ești acum, unde vrei să ajungi și mai ales cum ajungi acolo. Coaching-ul nu se uită la probleme. Coach-ul lucrează cu un mușchi sănătos și îl crește.

Dacă ești măcar puțin curios, programează o sesiune și vom discuta în detaliu cum pot să te ajut pe tot parcursul acestui proces.

Cum încep dezvoltarea personală?

Dezvoltarea personală poate începe în cabinetul unui coach/psiholog și îți recomand să cauți un coach care ți se potrivește, cu care rezonezi, să te lași ghidat și ajutat în îndeplinirea obiectivelor personale.

Odată început, acest proces trebuie să treacă de pereții cabinetului de coaching și să se reflecte în toate locurile în care îți petreci majoritatea timpului, la birou, acasă, în societate. La scurt timp după ce ai pornit pe acest drum, o să remarci o îmbunătățire considerabilă a relațiilor interpersonale, o stimă de sine crescută, un control sporit al gândurilor și credințelor limitative care îți guvernau viața.

Hai să începem această transformare împreună!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.