Rezultatele bune vin din gânduri și acțiuni pozitive

Sunt multe lucruri în viață care ni se par adeasea dificile sau imposibil de realizat.  Sunt scopuri care ne par atât de grele încât nici nu vrem să ne gândim la ele.

James Allen spune un lucru interesat: mintea este puterea dominantă ce modelează și creează. Omul este rațiune și cu cât folosește mai mult unele rațiuni își stabilește dorințele și generează mii de bucurii, și mii de probleme. El gândește în taină și în timp mediul nu este altceva decât oglinda sa.

Gândurile noastre sunt asemeni unor semințe. Noi le semănăm și avem grijă de ele până cresc și produc roade. Urmărind acest proces, omul, mai devreme sau mai târziu, descoperă că este grădinarul sufletului său. Fluxul de gânduri, elementele rațiunii operează pentru a forma caracterul, circumstanțele și destinul.

Orice om ajunge acolo unde ajunge prin legea firii sale. Gândurile care i-au clădit caracterul l-au și adus unde este. Ca ființă progresivă, el are puterea de  a învăța și a se dezvolta; și cu cât învață lecțiile spirituale pe care le conține fiecare ocazie pentru el, trece mai departe și face loc altor experiențe.

O bună vreme credeam și eu că este nevoie de forțe exterioare ca să obțin anumite lucruri. În multe situații interveneam prin acțiuni inconștiente pentru ca dorințele mele să se întâmple și nu-mi dădeam vreun credit la îndeplinire lor. Mai târziu, când am învățat cum funcționează mintea umană și câtă putere au gândurile, acțiunile mele au devenit conștiente și intenționate. Am înțeles că lumea exterioară a circumstanțelor se conturează prin lumea interioară a gândurilor mele.

Frica, teama, îndoiala și indecizia provoacă slăbiciune, nehotărârea și caracterele inumane. Ne numim ființe umane numai atunci când încetăm să ne mai plângem și să ne mai insultăm, și începem să căutăm corectitudinea care să ne echilibreze viața.

Cum se transpun și manifestă gândurile noastre

😔Ura se transpune în obiceiul de a acuza și de a fi violent.

😔Lenea se transpune în slăbiciune, necurățenie și corupție.

😔Egoismul se transpune în egocentrism și suferință.

😊Alege să fii om cu gânduri bune, iar acestea se vor transpune în obiceiuri frumoase.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.