Viața ta se schimbă doar dacă te schimbi pe tine

Noi, oamenii, avem gândurile și atitudinea, și această atitudine determină alegerea, iar alegerea determină rezultatele. Tot ceea ce suntem și tot ceea ce putem deveni stă în puterea noastră prin atitudinea și alegerile pe care le facem zilnic.

Viața este ca anotimpurile: calde, reci, ploioase, potrivite pentru muncă, bogate în recoltă, înghețate. Nu putem schimba anotimpurile, dar ne putem schimba pe noi. Dacă în anotimpurile calde ne bucurăm de viață, de mișcare și de roade, iarna este cea care ne ridică cele mai mari provocări. Există ierni economice, ierni sociale și ierni personale.

Provocările pot fi depășite cu calm și încredere

Prima lecție importantă în viață este să înveți să te ocupi de ierni. Iarna poate aduce dezamăgire, iar dezamăgirea este comună pentru noi toți. Așa că trebuie să înveți să te descurci cu iernile. Trebuie să înveți să gestionezi dificultatea, care vine întotdeauna după oportunitate. Asta nu se va schimba niciodată.

Nu poți scăpa de aceste provocări, în schimb poți deveni mai puternic și mai înțelept trecând prin ele. Iernile nu se vor schimba, dar tu poți să-ți creezi inunitate.

Eu, înainte să înțeleg aceste lucruri, vedeam greutățile ca pe niște dezamăgiri care mă marcau pe viață, și nu ca pe niște provocări pe care trebuie să le depășesc și din care să învăț pentru a deveni mai puternic.

Cuvintele lui Jim Rohn sunt pline de profunzime:  – “Nu-ți dori să fie mai ușor, dorește-ți să fii tu mai bun. Nu-ți dori mai puține probleme, dorește-ți să ai mai multe abilități. Nu-ți dori mai puțină provocare, dorește-ți mai multă înțelepciune.”

Calmul minții este dovada înțelepciunii. Este rezultatul unor eforturi îndelungi și al răbdării și auto-controlului. Pe măsură ce ne dezvoltăm capacitatea de a înțelege și de a vedea relațiile interne dintre lucruri, prin acțiunea cauzei și a efectului, încetăm să ne mai agităm, să ne îngrijorăm și să fim nefericiți.

Omul calm, care a învățat cum să se stăpânească, știe și cum să se adapteze la situațiile de criză. Acest echilibru al caracterului pe care îl numim liniște sufletească este o importantă lecție a culturii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.