Cele 10 nevoi fără de care visul tău nu se poate concretiza

Visele par a fi acele aspirații înalte, acele momente în care ne spunem „nu ar fi minunat dacă …”.

Când ne stabilim un obiectiv sau avem un vis, de cele mai multe ori privim lucrurile dintr-o perspectivă exterioară. Ne gândim de ce anume avem nevoie pentru a ne împlini visul și cu siguranță avem o listă lungă de necesități pe care le putem înșirui pe foaie. Însă ne scapă din vedere să privim lucrurile introspectiv. Oare de ce are nevoie visul nostru de la noi ca să poată exista, pentru ca el să se poată exprima la maxim în viața noastră?

Am învățat 10 principii, pentru a avea succes, de la Paul Martinelli, președintele echipei John Maxwell – cel mai cunoscut autor de cărți de leadership din lume

1.Visul are nevoie de angajamentul tău!

Prin cuvântul angajament ne gândim la relația ta cu visul tău. Când îți iei angajamentul față de visul tău, de fapt promiți că îl vei concretiza prin inițiativă proprie și implicare permanentă.

2.Visul are nevoie de viziunea ta!

La prima vizualizare a visului îi vezi frumusețea, însă el are nevoie ca tu să îl vezi în mod constant. El are nevoie de extindere, să știe că tu îi vezi toate posibilitățile și că ai mintea deschisă nu doar de ceea ce este, ci de ceea ce ar putea fi.

3.Visul are nevoie de creativitatea ta!

Creația înseamnă să dai viață unor noi lucruri. Și visul tău are nevoie ca tu să fii creativ, nu doar în câmpul posibilităților, el are nevoie să fii creativ și în tărâmul soluțiilor.

Înainte să manifești acele visuri, vei avea de întâmpinat anumite provocări sau probleme pe care va trebui să le rezolvi cu creativitate. Dacă nu esti dispus să fii creativ atunci când identifici prin intermediul viziunii tale provocări, tu nu vei fi dedicat în a găsi soluții și visul tău va muri din fașă. 

Când o persoană începe să-și urmeze visul, urmază pașii necesari spre acțiune pentru îndeplinirea visului. Pe măsură ce vede la distanță provocările care se arată, dacă par prea dificile, în loc să fie creativ înspre căutarea de soluții, face ca majoritatea oamenilor și renunță, pentru că îi/le lipsește angajamentul de a merge mai departe.

Ce putem face diferit? 

Cand suntem față în față cu circumstanțe dificile, ne punem pe treabă pentru a întâmpina provocările și pentru a rezolva problemele. Visul nostru ne vrea implicarea, viziunea  și creativitatea.

4.Visul tău vrea creșterea ta!

Visul tău vrea să vadă că ești cea mai bună variant a ta. Visul vrea să te vadă pe tine într-un mediu intenționat de creștere. Asta înseamnă chef de viață, formă fizică maximă și nu în ultimul rând ambiție. Pentru multe persoane ambiția este un sentiment necunoscut. Adevărata ambiție este disciplinată, este dorință nerăbdătoare de a învăța și de a asimila lucruri noi și a dezvolta și perfecționa noi abilități. Este descurajant  să vedem oameni neglijenți și fără chef de viață. Ori mergem înainte, ori mergem înapoi. Visul vrea să te vadă pe tine într-un mediu intenționat de creștere.

De ce? Pentru că vrem să fim într-o etapă a vieții în care să fim mereu pregătiți pentru noi oportunități.

5.Visul tău are nevoie de pasiunea ta!

Nimic nu se compară pe lumea asta cu o persoană îndrăgostită. O persoană îndrăgăstită va muta munții pentru ceea ce iubește. Visul nostru are nevoie ca noi să ne trezim în fiecare zi și să urmăm cu pasiune tot ce este posibil. Nu ne putem permite luxul de a fi blazați față de visul nostru.

6.Viul tău are nevoie să-ți vadă sacrificiul!

Legea sacrificiului ne spune că noi trebuie să fim dispuși să renunțăm la lucruri de o valoare mai mică pentru a obține lucruri de o valoare mai mare.

7.Visul are nevoie să fii disciplinat!

Cea mai valoroasă formă de disciplină este cea pe care ți-o impui. Nu aștepta ca lucrurile să se deterioreze atât de drastic încât altcineva trebuie să-și impună disciplina în viața ta. Nu ar fi asta tragic?

8.Visul are nevoie de perseverența ta!

Celebrul autor american de cărţi de literatură motivaţională, Napoleon Hill, vorbește despre perseverența ca ceva ce suntem, nu facem. El spune ca perseverența este pentru caracterul omului, la fel cum este carbonul pentru oțel.

Opusul perseverenței este procrastinarea. Perseverența înseamnă că nu renunți niciodată. Procrastinarea înseamnă că nu începi niciodată. La fel, incapacitatea de a termina ceva este și tot o formă de amânare.

Perseverenţa este puterea care poate schimba cu adevărat traiectoria oricărei dorinţe oricât de mare ar fi aceasta.

9.Visul are nevoie de angajamentul tău!

Când suntem dispuși să moară vechile tipare din viața noastră pentru a beneficia de lucruri noi, acesta este un nivel de angajament pe care puțini oameni îl ating. Poate că unul dintre cele mai înțelepte lucruri pe care le putem face pentru viața noastră este să renunțăm la vechile obiceiuri care ne țin pe loc.

10.Trebuie să-i dăm visului nostru cea mai bună gândire!

Cea mai bună gândire nu este cea individuală, ci este cea pe care o creăm în parteneriat cu alte minți. Înconjurați-vă de oameni deştepţi care să vă ajute în îndeplinirea dorinţei voastre şi o să aveţi numai de câştigat!

Acestea sunt cele mai importante 10 învăţături, iar prin aplicarea lor îți poți concretiza visul.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.