Obiceiuri care-i diferențează pe bogați de săraci (II)

Inteligența, talentul și farmecul sunt calități minunate, dar de cele mai multe ori acestea nu sunt ceea ce separă pe cei mai bogați dintre noi de cei mai săraci.

În schimb, diferențele sunt în obiceiurile noastre zilnice. Vă dați seama că activitățile subconștiente se manifestă în aproape jumătate din orele noastre de veghe? Două din cinci minute, în fiecare zi, funcționăm pe pilot automat. Este adevărat. Obiceiurile sunt căi neuronale stocate în ganglionii bazali, o masă de țesut de dimensiunile unei biluțe de golf chiar în centrul creierului nostru, în sistemul limbic.

Această bandă rapidă neurală este menită să economisească energia creierului. Atunci când un obicei este format și depozitat în această regiune, părțile creierului implicate în luarea mai profundă a deciziilor încetează să participe pe deplin la activitate. Cu toate acestea, știm cu toții că există obiceiuri bune și obiceiuri rele.

Unele diferențe dintre bogați și săraci sunt evidente, în timp ce altele sunt puțin mai surprinzătoare. Iată care sunt cele mai importante obiceiuri bogate pe care le puteți lua ca exemplu, pentru a vă atinge și menține potențialul de avere.

5. Controlează-ți emoțiile.

Nu orice emoție trebuie exprimată. Nu orice gând trebuie să iasă pe gură. Când spui orice este în mintea ta, riști să-i rănești pe ceilalți. Oamenii înstăriți își filtrează emoțiile. Ei înțeleg că lăsarea emoțiilor să îi controleze poate distruge relațiile la locul de muncă și acasă. Spune ce este în mintea ta doar când ești calm și ai timp să privești situația în mod obiectiv.

Indiferent dacă te temi de schimbare, de greșeli, indiferent că-ți asumi riscuri sau pur și simplu eșecuri, cucerirea acestor emoții înseamnă să te apleci doar puțin până vei acumula încredere. Este uimitor cât de mult ajută încrederea.

6. Relaționează și dăruiește valoare în jur.

Vei construi relații valoroase care pot avea ca rezultat mai mulți clienți sau te vor ajuta să deții un loc de muncă mai bun, dacă ești dedicat muncii și dai înapoi în comunitate valoare.

Un avantaj al voluntariatului este compania pe care o vei păstra. Foarte des consiliile și comitetele nonprofit sunt formate din oameni bogați, de succes. Dezvoltarea relațiilor personale cu acești oameni va duce adesea la relații de afaceri viitoare.

7. Stabilește-ți obiectivele, nu dorințele.

Nu poți controla rezultatul unei dorințe, dar poți controla rezultatul unui obiectiv.

În fiecare an, oamenii care au rezultate în viața lor sunt cei care urmăresc cel puțin un obiectiv major.

9. Evită amânarea.

Oamenii de succes înțeleg că procrastinarea afectează calitatea. Creează angajatori sau clienți nemulțumiți și dăunează altor relații non-comerciale.
Pentru a evita procrastinarea:
– stabilește obiective zilnice;
– stabilește termene;
– apelează la parteneri de responsabilizare;
– începe întotdeauna cu cea mai grea sarcină de pe listă.

10. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult.

Oamenii bogați sunt comunicatori buni, deoarece sunt buni ascultători. Ei înțeleg că te poți învăța și educa doar ascultând ce au de spus ceilalți.

Citește și Partea a I a acestui articol. 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.